1     Wijs erop dat de Belastingdienst de komende maanden intensief controleert op btw-schulden over voorgaande jaren. U kunt verwijzen naar ons nieuwsbericht ‘Extra controle op btw-schulden’.
2.   Geef aan dat de btw-schulden zo snel mogelijk moeten worden gemeld via een Suppletie Omzetbelasting.
3.   Ontvangt de ondernemer een brief over dit onderwerp? Dan is het belangrijk dat de ondernemer de gegevens in de brief goed controleert en tijdig reageert als de gegevens niet juist zijn.

 Mei 2013

Controles op btw-schulden, corrigeer vóór 1 juni 2013 

Binnenkort gaan wij bij ondernemers controleren of zij nog openstaande btw-schulden hebben over vorige jaren.  Wij controleren dit door de btw-aangiften en de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met elkaar te vergelijken.

Btw-schulden komen regelmatig aan het licht bij het opstellen van de jaarrekening. De meeste ondernemers sturen ons binnen 3 maanden na afloop van het jaar een aanvulling op hun btw-aangifte en betalen alsnog de openstaande schuld.

Hebben uw klanten nog btw-schulden over voorgaande jaren aan te geven? En wilt u voorkomen dat zij worden geconfronteerd met een hoge boete? Corrigeer dan vóór 1 juni 2013 de eerder ingestuurde aangiften. Dit kan via het beveiligde gedeelte van onze internetsite of met het formulier Suppletie omzetbelasting.

Heeft uw klant over de afgelopen jaren nog recht op een teruggaaf btw? Vraag deze dan aan met hetzelfde formulier.