Juridisch advies

KARA belastingadviseurs kijkt met u organisatie mee en inventariseert waar uw juridische behoefte ligt. Deze kan bijvoorbeeld liggen bij het aanpassen van uw algemene voorwaarden, het opstellen van contracten, uw relatie met de autoriteiten of de structuur van uw onderneming. Voor grote privaatrechtelijke aangelegenheden kunnen wij uw helpen bij het vinden van een goede advocaat.

Wet- en regelgeving is complex. Toch heeft u hier als ondernemer vrijwel dagelijks mee te maken. Wij van KARA belastingadviseurs beschikken over uitgebreide kennis en ervaring om u van juridisch advies te kunnen voorzien. Wij fungeren als klankbord, zetten u aan het denken en denken met u mee. Wij kijken zowel naar uw zakelijke als privé-situatie. Omdat KARA belastingadviseurs alle disciplines in huis heeft, werken wij altijd intensief samen met accountants, belastingadviseurs en bedrijfsadviseurs.

De juristen van KARA belastingadviseurs staan altijd voor u klaar. We ondersteunen u op mooie momenten, zoals bij het oprichten van een nieuwe onderneming. We zorgen dat alles goed wordt vastgelegd en houden hierbij niet alleen rekening met uw huidige situatie, maar ook met uw toekomstplannen.

Maar ook in mindere tijden, zoals bij een geschil, zijn we er voor u. Vaak kunnen wij van KARA belastingadviseurs geschillen eenvoudig voorkomen en indien nodig voor u schikken. Hiermee kunnen we u geld en tijd, maar vooral ook zorgen besparen.

Bedrijfsovernames

KARA belastingadviseurs adviseert en ondersteunt bij bedrijfsovernames. Er zijn verschillende redenen om een bedrijf over te nemen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u al een bedrijf heeft en het interessant is om een ander bedrijf over te nemen om zo meer kennis, producten of diensten aan te kunnen bieden. Ook kan u hierbij denken aan het versterken van de marktpositie van uw eigen bedrijf.

Als u een bedrijf wilt overnemen waar u niet werkt kan u zichzelf inkopen met een Management Buy-In. Dit kan afhankelijk van uw wensen en/of strategie een gehele of gedeeltelijke overname zijn.

Als u als werknemer, partner of aandeelhouder bij het bedrijf waar u werkzaam bent kunt u dit bedrijf overnemen met een Management Buy-Out.

Ook kan u een bedrijf overnemen van een familielid. Hierbij moet u wel tot een zakelijke overdrachtsprijs komen. De Belastingdienst houdt namelijk in de gaten of een prijs niet te laag is. KARA belastingadviseurs kan u tevens informeren over de financiële en fiscale regelingen die gelden voor een bedrijfsoverdracht binnen de familie.

KARA Belastingadviseurs kan u begeleiden bij iedere stap binnen dit proces. Specialistische juridische en fiscale kennis wordt geleverd door onze netwerkpartners.

Voor alle vormen van bedrijfsovername geldt dat het een complex proces is, waarbij juridische, financiële, fiscale en emotionele factoren een rol spelen. U kunt zich natuurlijk laten bijstaan door onze juridische en fiscale adviseur.

Hoe kunnen we u helpen op juridisch gebied?

Graag gaan we met u in gesprek om uw vraagstukken te bespreken!