Hof Den Haag vermindert de naheffingsaanslag parkeerbelasting met € 58, zijnde de kosten van de naheffingsaanslag. X heeft volgens het hof gedaan wat hij ter voldoening van de verschuldigde parkeerbelasting gehouden was te doen.

Datum: 26-04-2016 ECLI: ECLI:NL:GHDHA:2016:1349 Editie: 19 mei Instantie:Hof Den Haag Rubriek: Belastingen van lagere overheden Wetsartikelen:Gemeentewet, 225

Aan belanghebbende, X, wordt een naheffingsaanslag parkeerbelasting opgelegd. X stelt dat hij tien minuten tevergeefs naar een parkeerautomaat heeft gezocht.

Hof Den Haag vermindert de naheffingsaanslag parkeerbelasting met € 58, zijnde de kosten van de naheffingsaanslag. X heeft volgens het hof gedaan wat hij ter voldoening van de verschuldigde parkeerbelasting gehouden was te doen. Het hof acht aannemelijk dat X, hoewel hij de aanwijzingen op het bord nabij de parkeerplek over de looproute naar een parkeerautomaat heeft opgevolgd, geen parkeerautomaat heeft kunnen vinden. Het hof volgt de heffingsambtenaar niet in diens standpunt dat X, ook bij het ontbreken van voldoende aanwijzingen over de looproute naar een parkeerautomaat, had moeten blijven zoeken naar een parkeerautomaat, net zolang totdat hij er één gevonden had. X was niet gehouden tot het ondernemen van een dergelijke in tijd en afstand onbeperkte zoektocht naar een parkeerautomaat. X heeft onweersproken gesteld dat hij ten minste tien minuten naar een parkeerautomaat heeft gezocht. Daarmee heeft X gedaan wat hij onder de gegeven omstandigheden gehouden was te doen. Het hof verklaart het hoger beroep van X gegrond en vermindert de naheffingsaanslag parkeerbelasting tot € 1,67.